Trykkluft til næringsmiddel-industrien

Trykkluft er en nødvendig del av næringsmiddelproduksjon og den brukes i flere instanser; fra mottak av råstoff til omsetning av sluttproduktet. Strengere krav er satt for å forbedre helse og hygiene i matkjeden.

Trykkluftsystemet skal derfor anses som en grunnforutsetning for næringsmiddelhygiene.
British Compressed Air Society utformet håndboken for beste praksis, med råd innhentet fra The British Retail Consortium Trading Ltd.
Håndboken gir retningslinjer og anvendelige råd angående trykkluft. Hvilket utstyr er nødvendig, hvordan skal det installeres og vedlikeholdes, og meget viktig; kravene til renhet av luft.

Her er noen greie kontrollspørsmål:

1. Er det utført en fare analyse på trykkluften
2. Foreligger det krav som stilles til renhet av trykkluft
3. Er det utført hygiene måling av trykkluft renhet
4. Er vedlikeholds logg oppdatert frem til dagens dato
5. Brukes det trykkluft i direkte eller indirekte kontakt med produktet

Dette er spørsmål vi gjerne hjelper kundene med.

Best praksis guide refererer til ISO 8573-1:2010 , som er klassene for trykkluft renhet. ISO 8573-1:2010 definerer minimumskrav til renhet av partikler , olje mengde og fuktighetsnivå i trykkluften

Vi leverer trykkluftproduktene som oppfyller kravene til næringsmiddelindustrien
Vi kan tilby ulike former for finansiering, tilpasset kundebehovet.

Kontakt oss

Uansett om du ønsker å stille oss spørsmål eller drøfte idéer og muligheter er det bare å kontakte oss!
Bruk kontaktskjemaet, eller finn kontaktinformasjon.